Зобеница поново изабран за потпредседника Скупштине европских регија

Damir Zobenica

Једногласном одлуком представника европских региона који активно учествују у раду Скупштине европских регија (АЕР), потпредседник Скупштине АП Војводине Дамир Зобеница поново је изабран за потпредседника ове најзначајније регионалне мреже у Европи, наводи се у саопштењу.
Генерална скупштина АЕР-а одржава се у Стразбуру, а због епидемиолошких ограничења, делегација Скупштине АПВ је на овом догађају учествовала онлајн, путем видео линка.На изборној Генералној скупштини АЕР, која се ове године одржава под слоганом „Трансформишимо регионе, променимо свет“, још један мандат потврђен је и досадашњем председнику ове организације Магнусу Бернтсону из Шведске.

Потпредседник Зобеница је у Скупштини европских регија задужен за регионални економски развој јер је АП Војводина, заједно са АЕР-ом, већ четврту годину за редом домаћин међународном Регионалном пословном форуму.

Ове године, Регионални пословни форум одржаће се 25. новембра у Новом Саду, а у току су регистрације за пословне састанке „један на један“ (Бусинесс то бусинесс-Б2Б). Четврти регионални пословни форум биће организован као комбиновани (хибридни) догађај, а очекује се учешће више од 200 компанија.

На прошлогодишњем Регионалном пословном форуму учествовало је 215 компанија из 28 земаља, а одржано је преко 200 Б2Б састанака.

У уводном делу, током прошлогодишњег Форума, присутнима су се поред високих званичника из АП Војводине обратили и Оливер Вархељи, европски комесар за добросуседску политику и проширење и тадашњи шеф Мисије ЕУ у Београду Сем Фабрици, као и представници провинције Фуђијен, из НР Кине, те регије Абрузо из Италије, наводи се у саопштењу.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије