Игор Мировић јуче уручио Уговор о финансирању изградње фабрике воде председнику општине Оџаци

Mirović i Nikolić

Јуче је у посети општини Оџаци био Игор Мировић, председник Покрајинске владе.

Приликом посете, истакао је да ће до краја године почети радови на постројењу за припрему воде за пиће у Оџацима, што ће решити дугогодишњи проблем мештана са пијаћом водом. Мировић је навео да је покрајинска извршна власт, преко Управе за капитална улагања Војводине, издвојила 100 милиона динара за финасирање радова.

Током боравка у Оџацима, уручио је председнику општине Оџаци, Горану Николићу, Уговор о финансирању изградње фабрике воде.

– Том великом инвестицијом, у наредне две године знатно ћемо поправити квалитет и снабдевање водом, не само у Оџацима већ и у свим местима ове општине. Осим тога, у току су завршне припреме и за изградњу фабрика воде у Беочину и Темерину – изјавио је Мировић.

Председник Владе Војводине је обишао и радове на реконструкцији улица у оквиру друге фазе санације локалне путне мреже у Раткову. Радовима је обухваћено 36 улица, укупне дужине 10,6 километара у Раткову, Српском Милетићу, Каравукову, Лалићу, Богојеву, Бачком Грачацу, Бачком Брестовцу и Дероњама.

– Постигли смо данас и договор да у наредним недељама издвојимо средства и за реконструкцију Културног центра у Оџацима. Заједнички радимо на доградњи и реконструкцији објекта Предшколске установе, како би свако дете из ове општине добило своје место – истакао је Мировић.

Игор Мировић је напоменуо како су за Покрајинску владу приоритет општине које немају довољно новца да саме раде велике пројекте, што се може видети на примеру Оџака.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs