Иза апатинских атлетичара још један успешан викенд

sport

Посвећени и пожртвовани чланови Атлетског клуба Апатин су и протеклог викенда показали да вредан рад даје одличне резултате. Наиме, они су наступили на више такмичења, како у Србији, тако и у иностранству.

Низ успешних наступа наставио је истакнути члан овог АК, Ђуро Борбељ, који је 4. протрчао кроз циљ на 35. Београдском полумаратону и то међу чак 6000 учесника. Београдски маратон одржан је у недељу 15. маја, а Борбељ је стазу дугу 21, 97 км истрчао за сат и 8 минута, те се на тај начин устоличио као најбољи тркач од свих такмичара из Србије, а пре њега нашли су се три тркача из Кеније. Осим Борбеља, у Београду су трчали Александар Максимовић, Радомир Топличанин, Милан Маринковић, Жива Вијоглавин, Александар Стајић, Маријана Мијатовић, Александра Буркановић, Александра Тодоровић, Милица Марковић и Марија Бубало.

Само дан пре тога, на Тари је одржан Трибалион – трка са препрекама, а запажен наступ имао је Апатинац Зоран Шкорић.

Поред тога, у суботу 14. маја одржана је и хуманитарна трка подршке за оболеле од цистичне фиброзе на 3800 метара у Новом Саду. Апатинци су и овде бриљирали – прво место освојио је Александар Стајић, треће Мирослав Пешић, а четврто Немања Ђурић.

Сам врх женске конкуренције на истој трци заузеле су Уна Чегар, Хана Чегар, Милица Марковић и Исидора Шарчев.

На Атлетском митингу за млађе категорије, одржаном у недељу 15. маја у Црвенки, осам чланица АК Апатин су узеле учешће и то под тренерском палицом Бојана Томашевића.

Сребрна медаља у трци на 200 метара припала је Нији Зорић, четврто место у истој трци припало је Софији Бујић, а Бујићева је ван конкуренције у скоку у даљ постигла лични рекорд од 3 метра и 31 центиметар. Осим наведених, наступили су још и Нађа Банић, Милана Вранеш, Лана Чергић, Милица Егић, Нина Солаћ и најмлађи такмичар Деспот Томашевић. Овај дечак је у трци на 60 метара покупио сребрну медаљу.

Већ наредног викенда апатински атлетичари настављају своје такмичарске наступе. Следи Међународна трка на 10 км, Меморијал „Драгутин Томашевић“, у Петровцу на Млави 21. маја, као и Атлетски митинг за ветеране који ће се одржати 22. маја у Краљеву.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије