Изванредни успеси сомборских гимназијалаца на такмичењима

Knjige

Сомборски гимназијалци настављају да ређају успехе на такмичењима.

Наиме, на Међуокружном такмичењу из хемије, Душан Шијачић освојио је прво место и себи обезбедио пласман на Републичко такмичење. Поред њега, Душан Нишевић је освојио треће место, на истом такмичењу. Да то није случајно, сведочи чињеница да са њима раде исти ментори – мр Владимир Крстић и Бојан Суботић.

Успехе на језичким такмичењима бележе Александра Циврић, Ема Глумац и Тара Гојковић. Александра је на Окружном такмичењу из српског језика понела титулу друге најбоље и обезбедила место на Републичком такмичењу, а Ема и Тара поделиле су треће место.

Српска математичка олимпијада, одржана у Београду, имала је првог представника из Сомбора икада на овом престижном такмичењу. Александар Губица освојио је похвалу. На олимпијаду из програмирања, позвани су Немања Мајски, Ведран Бајић и Вања Васиљевић.

На Градском такмичењу из атлетике, сомборска гимназија била је најуспешнија и обезбедила себи пласман на Окружно такмичење.

Поред успеха на такмичењима, гимназијалци су се укључили у реализацију два пројекта.

У питању је најпре пројекат „Умрежавање књижевношћу” који представља рад тридесет и пет тимова, који су уз занимљив избор теме, ликова и развој фабуле написали две приче које су јединствена дела колективног аутора. Испред сомборске школе учествовали су Јана Голубовић, Предраг Ðуришић, Сташа Мајсторовић, Мика Маријана Угрица и др Лидија Неранџић Чанда.

Пројекат УНХЦР-а „У њиховим патикама”, окупио је представнике десет школа у Србији. Гимназијски допринос пројекту даће Милица Туцаковић и Тајана Војкић, које ће предводити менторка др Лидија Неранџић Чанда.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије