Извоз органских производа у порасту, на сајму BioFach 2023. наступиће 11 компанија из Србије

sajam

Вредност извоза органских производа порасла је у протеклих десет година више од 15 пута. Само у односу на 2020. извоз је прошле године скочио 53 одсто, олдносно 57,4 милиона евра.

“Србија као произвођач органских производа на светском тржишту постоји више од двадесет година и за то време сви индикатори показују брз и стабилан развој”, рекла је Бојана Лаловић из Центра за организацију сајмова, манифестација и догађаја Привредне коморе Србије.

У овом тренутку у Србији постоји више од 7.000 произвођача, а бројни међу њима редовно учествују на међународним сајмовима где промовишу своје органске производе.

Лаловић објашњава да је Србија више од деценије у континуитету присутна на водећем Међународном сајму органских производа „БиоФацх“ у Нирнбергу у Немачкој. Прво је наступ организовала Национална организација Сербиа Органика (НАСО), а од 2019. године ту улогу преузима Привредна комора Србије и Развојна Агенција Србије кроз целокупну припрему организације и финансијске подршке наступа домаћих органских компанија

“На предстојећем сајму БиоФацх 2023, од 14 до 17. фебруара следеће године, наступиће 11 компанија из Србије”, Агро-Бис“ из Блаца, „YugotrejdУГОТРЕЈД“, „БМД“ и „Дреновац“ из Ариља, „EkoAgri Serbia“ из Беле Цркве, „ЕС Комерц“ из Пријепоља, „Фруторга“ из Прокупља, „ITN Group – Eko Povlen“ из Косјерића, „Master Food“ из Ужица, „Menex“ из Крушевца, и „Cmana  – огранак Медино“ из Крњева, најавила је Лаловић., објавио је портал Агро ТВ.

Б. К.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs