Изгласани добитници годишње награде општине Кула

kula

Данас је одржана двадесетпрва седница локалног парламента. Пред одборницима се нашло седам тачака Дневног реда. Прва тачка била је предлог Одлуке о додели јавних признања и награда општине Кула. Уводничар по овој тачки био је Саша Голочорбин, председник Комисије за утврђивање назива улица и одређивање празника општине Кула. Голочорбин је, образлажући одлуку Комисије рекао да је Комисија расписала

Јавни позив за доделу годишњих награда, а да је предлог достављен Општинском већу на разматрање, које је једногласном одлуком то и прихватило. Он је рекао да је било 6 предлога, од којих 3 нису испуњавала конкурсну документацију за Јавни позив, а да је Комисија установила да се ове године усмере на добровољно хуманитарни рад на територији општине Кула. Стога је предлог Комисије за годишњу награду, у знак јавног и друштвеног признања за хуманитарни рад на територији општине Кула, Хуманитарно удружење „1000 за 1000“ кога представљају председник Удружења Милинко Џувер и секретар МЗ Руски Крстур Михајло Пашо. Годишња награда се додељује у виду Повеље.

 

Владимир Олеар, одборник одборничке групе „Александар Вучић-Зато што волимо Кулу“ је рекао да су у Руском Крстуру дошли на идеју тако што је одборник Тихомир Медић рекао да се половни намештај складишти у просторију, уместо да се баци, што је наишло на позитиван одјек. Осим тога, Месна заједница је помагала грађанима и у пожарима те је врло брзо све решено, и апеловао на остале грађане да се прикључе.

 

Гојко Тешовић, шеф одборничке групе ГГ „Критична маса“ је рекао да није против да се похвали Удружење „1000 за 1000“, али да сматра да има оних који су то својим животним делом више заслужили.

 

Председник општине Кула, Дамјан Миљанић, истакао је да је свако могао да поднесе предлог за награду и да верује да има много грађана који заслужују ову награду.

 

-Као што је рекао господин Голочорбин, оно што је определило Комисију за овогодишњу награду је хуманитарни рад, која јесу по годинама стажа млада, али су за нашу локалну заједницу специфична, јединствена и нису до сада постојала и са учинком који су направили та удружења су направили велика резултате, рекао је председник Миљанић.

Он је истакао и да је Милинко Џувер и председник Комисије за лечење деце која се финасира из општинског буџета и додао да држава издваја више милиона евра за ту намену кад је општина Кула у питању. За МЗ Руски Крстур и Михајла Паша, председник је истакао да су за годину дана помогли и стамбено збринули преко 30 породица, што је пример како добри људи имају жељу да помогну својим суграђанима, а то је и порука овогодишњих награда.

 

-Да се истакну ти примери, како у једном малом Крстуру, у малом Сивцу, у једној малој општини Кула, могу да се направе организације које су практично јединствене, рекао је председник општине Кула.

 

Након краће расправе, одборници су већином гласова донели Одлуку о додели јавних признања и награда општине Кула.

Такође, већином гласова, донели су одлуке и о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине Кула и измени Одлуке о отуђењу грађевинског земљишта из јавне својине општине. Такође, одборници су разматрали Извештаје о пословању ЈКП чији је оснивач општина Кула за 2020. годину. Даље, донета су и Решења о давању сагласности на: Одлуку надзорног одбора ЈКП чији је оснивач општина Кула о расподели добити за 2020. годину, измене и допуне Програма пословања ЈКП „Комуналац“ Кула за 2021. годину, употребу имена општине Кула у називу привредног друштва  у оснивању  – „Pobeda Plus mlin Kula“ DOO Kula, кадровска решења. Сам крај седнице био је резервисан за одборничка питања.

kula

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије