Изградња светлосне сигнализације за безбеднији саобраћај у Црвенки

У Црвенки, на укрсном месту државног пута Иб-15, улица Маршала Тита са Његошевом улицом, започели су радови на изградњи светлосне сигнализације.

Дејан Алексић, саобраћајни инжењер рекао је да је због повећаног броја саобраћајних незгода на предметној раскрници, општина Кула иницирала израду пројектно-техничке документације, прибавила све потребне услове и сагласности и аплицирала код надлежног Покрајинског секретаријата и сама одвојила одређена средства како би се уградила најсавременија опрема и уређаји. 

Алекић је истакао да ће пешаци притиском на тастере извршити најаву преласка улице након чега ће се укључити зелено светло за прелазак улице на пешачком прелазу, док ће из дела аутобуске станице бити постављени магнетни детектори, који ће возилима омогућити укључење у саобраћај. 

  • Део улице Његошеве од улице Маршала Тита до улице Ивана Милутиновића ће бити у једносмерном режиму саобраћаја у смеру ка улици Ивана Милутиновића и биће обележена додатна места за паркирање возила због потреба грађана (аутобуска станица, пијаца, пошта, локали), рекао је Алексић.

Радови на изградњи светлосне сигнализације ће трајати петнаест радних дана, при чему неће долазити до задржавања саобраћаја на државном путу у улици Маршала Тита. 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије