Издвојено 2.530.000 за реализацију Локалног акционог плана Рома

konkurs

Град Сомбор расписао је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање пројеката и програма за реализацију Локалног акционог плана Рома у 2022. години.

Конкурсом ће се подржати пројекти и програми који су усмерени на: подршку ромској деци за укључивање у образовање и редовно похађање наставе; унапређење информисаности родитеља, деце и ученика ромске националности о значају раног и континуираног развоја и образовања, и пружања стручне подршке у остваривању њихових права из области образовања; унапређење информисања и едукације ромске популације из области здравља и здравствене заштите; идентификовање потреба и унапређење информисаности ромске популације о остваривању права и услуга из области социјалне заштите; спровођење и приступ постојећим услугама социјалне заштите уз проширење и унапређење постојећих услуга на кориснике из ромске популације; унапређење нивоа социјалне укључености Рома и Ромкиња, као и унапређење комуналних услуга у ромским насељима.

За финансирање и суфинсирање оваквих пројеката и програма Град Сомбор је издвојио средства у укупном износу од 2.530.000,00 динара.

Право учешћа на Јавном конкурсу за финансирање и суфинансирање пројеката и програма за реализацију мера ЛАП-а Рома града Сомбора за 2022. годину имају удружења и организације које се баве ромским питањима и унапређењем положаја Рома и Ромкиња.

Јавни конкурс можете погледати ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs