Изложба „Великани српског глумишта“ до среде у Галерији ,,Меандер”

Актуелну изложбу слика „Великани српског глумишта“ љубитељи уметности могу  погледати у Галерији „Меандер“ до среде, 07. априла.

Подсећамо, изложба је настала на конкурсу Удружења грађана ,,Жанка Стокић” Раброво, с циљем се на једном месту обједине великани позоришне сцене Србије, кроз сталну изложбену поставку, портретима глумаца који су оставили неизбрисив траг у историји српског позоришта и филма.

Kао одговор на конкурс за сталну изложбену поставку у Раброву под називом ”Великани српског глумишта” пристигло је стотину радова, а комисија је одабрала 61 рад.

Изабрани радови својим уметничким квалитетима испунили су критеријуме конкурса, да се на упечатљив начин представе лик и дело неких од највећих имена српског глумишта. Одабрани радови својим изразом, снагом, психолошком продубљеношћу у личности али и ликова које су играли, дају својеврстан омаж људима из театра који су својим делом обележили епохе у којима су играли. Тиме се потпуно поткрепљује идеја и испуњава циљ ове изложбе.

Изложба слика ,,Великани српског глумишта” гостовала је у многим градовима на значајним позоришним и филмским фестивалима.

Аутор пројекта је Драган Деспот Ђорђевић.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије