Из покрајинског буџета више од 773 милиона динара за пољопривреду, водопривреду и локални развој

Председник Покрајинске владе Игор Мировић уручио је данас представницима локалних самоуправа у Војводини уговоре за суфинансирање пројеката у областима пољопривреде, водопривреде и локалног развоја, вредне више од 773 милиона динара.

Покрајинска влада је посредством Секретаријата за пољопривреду, водопривреду и шумарство издвојила 740 милиона динара, за реализацију 53 уговора, путем три конкурсне линије.

  • Покрећемо нови талас важних послова у Војводини. Циљеви су обезбеђивање санитарно чисте воде за домаћинства и индустријске зоне, изградње канализационе мреже, уређење атарских путева и отрестишта, као и реализација поступака комасације. Никада се више у овој области није радило, изјавио је Мировић.

Из покрајинског буџета, посредством Секретаријата за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу данас су додељени и уговори јединицама локалне самоуправе за израду пројектно-техничке документације за унапређивање комуналне инфраструктуре, вредни више од 33 милиона динара.

  • Морамо много више да радимо, поготово у оним локалним самоуправама у којима није решено питање снабдевања пијаћом водом. Решили смо у протекле четири године питање водоснабдевања у општини Сомбор и Ковачица, а у току је и припрема пројекта за Кикинду, казао је председник Мировић.

Питање водоснабдевања, према његовим речима, питање је које јесте изражено али не као пре шест година.

  • Све што смо обећали, ми смо реализовали. Иза нас су резултати, али морамо много више да радимо, оценио је Мировић.

Уручењу уговора присуствовали су и покрајински секретар за пољопривреду, водопривреду и шумарство Чедомир Божић и покрајински секретар за регионални развој, међурегионалну сарадњу и локалну самоуправу Александар Софић.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs