Имам луксуз да бирам турнире: Новак Ђоковић дозира учешћа на АТП такмичењима

Novak Đoković

Новак Ђоковић налази се у Паризу, где приводи крају припреме за тамошњи Мастерс, а његово појављивање увек прати свита медија, заинтересованих да од највећег тенисера света свих времена чује одговоре на бројна спортска и друга питање.

Иако има 36 година и од ове године званично носи Г.О.А.Т. ореол, са највише освојених Гренд слем титула (24) и рекордима у свим битнијим категоријама „белог спорта“, Србин још нема намеру да одложи рекет. Само дозира своја турнирска учешћа.

„Захвалан сам што сам у позицији у којој сам тренутно. И даље се осећам младо када је реч о мом телу. Добро ме служи, освојио сам три од четири Слема. Где год да играм, желим да победим. Нема сумње у то. Али, највећи циљеви су оне које сам поменуо. Тренутно имам, назовимо то луксузом, да бирам турнире на којима ћу играти. Да организујем свој распоред тако да могу да будем на врхунцу форме на турнирима на којима поставим највише циљеве“, изјавио је Ђоковић извештачима са долазећег турнира серије 1.000.

Новак је још једном објаснио и како размишља на тему своје тениске будућности, односно, природно, све ближе пензије.

„Постоје наравно разлике између тенисера у прошлости. Неки од њих су мислили да је најбоље напустити тенис када си на врху. Други су мислили да када схватиш да не можеш да освојиш највеће турнире и да губиш од млађих момака, да онда одеш. Ја више припадам другој групи. Докле год сам главни кандидат за освајање Гренд слемова и највећих турнира у ово спорту, нећу га напустити. Наравно, под условом да се не деси нешто друго што ће довести до губитка мотивације. То тренутно није случај“, истиче Ђоковић.

Осим за титулу на турниру у Паризу (30. октобар – 5. новембар), Ђоковић ће се борити и за трофеј Дејвис купа са селекцијом Србије, следећег месеца, као и за звање победника Мастерс купа у Торину.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs