Импресивни снимак дроном: Скривена језера Исланда на која није крочила људска нога

Jezero

Румунски фотограф Аурел Манеа, који живи у Букурешту, већ деценију свог живота посветио је фотографијама и видео-пројектима. Један од њих га је упутио ја Исланду, острвској земљи која је малтене одсечена од континенталног дела Европе.

Препуна необичности на који обичан човек није навикао – од тога да је зими ноћ по цео дан а лети дан током целе ноћи до природе која је толико чудесна да је обичном човеку доста неприступачна. Само они најупорнији могу да се снађу и уживају у дивљој исландској природи.

Тако је било и с овом групом језера чија лепота је у бојама које могу да се доживе само ако се снимају с висине. Зато је он за свој пројекат користио дрон а резултати су ванземаљске шаре које одузимају дах сваком ко их види.

„Језера се налазе на врло неприступачном подручју Исланда и нисам могао да дођем до њих директно јер је на крају била река дубине два метра коју је требало да пређем. На срећу, након шест километара дуге шетње нашао сам пут и пришао језерима на раздаљину од 200 метара, што је било довољно близу да пошаљем дрон. Резултат је, као што и сами видите, прилично импресиван“, написао је Аурел у опису свог видеа уз напомену да неће откривати локацију јер жели да охрабри друге људе да истраже свет је има много тога да се открије.

Такође је замолио да ово место и друга попут овог остану поштеђена најзеди туриста јер већина туристичких атракција веома брзо изгуби статус нетакнуте природе.

Видео погледајте ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs