Имран Кан оптужен за тероризам

Kan

Против бившег премијера Пакистана Имрана Кана подигнута је оптужница за тероризам и друга кривична дела, након што су се у суботу његове присталице сукобиле са снагама безбедности у Исламабаду.

Осим Кана, оптужнице су подигнуте и против његових 17 помоћника и великог броја присталица. Канове присталице су се сатима сукобљавале са полицијом испред суда, где је бивши премијер требао да се појави у случају наводне корупције.

Интервентна полиција је користила пендреке и испалила сузавац, док су Канове присталице бацале запаљиве бомбе и камење на полицајце. Више од 50 полицајаца је повређено, а полицијски пункт, неколико аутомобила и мотоцикала је запаљено.

Полиција је саопштила да је 59 Канових присталица ухапшено током насиља.

Кан се никада није појавио у суду да би се суочио са оптужбама да је продао државне поклоне примљене док је био на функцији и да је прикрио имовину. Оптужницом су, такође, обухваћени бивши и садашњи посланици, бивши министри, некадашњи председник Народне скупштине и бројне Канове присталице.

Оптужбе укључују тероризам, ометање полицијских службеника у извршавању њихових задатака, нападе на полицију, рањавање полицајаца и угрожавање њихових живота.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs