Имунизација најбољи пут за наставак тренда пада броја новозаражених

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 648.745 особа, а забележено је 5.808 смртних случајева, показују подаци са сајта covid19.rs.

  • Прешли смо преко 65 одсто вакцинисаних здравствених радника, рекао је за РТС министар здравља Златибор Лончар и истакао да је у последњих недељу дана имунизовано 20 одсто запослених у здравству. Поручио је грађанима да се током Ускрса понашају као досад како бисмо што пре изашли из ове ситуације.
  • Клиничко-болничком центар “Земун” 26. марта имао је 307 пацијената, а сада 267, изјавио је за РТС директор те установе проф. др Драгош Стојановић.
  • Оно што мало даје наду и вољу је да смо у пријемно-тријажној амбуланти са око 200 просечних прегледа спали на 150. То су показатељи неког побољшања стања. Хоћу да верујем да је поштовање мера и вакцинација довела до тога да дођемо мало до неког ваздуха, наглашава Стојановић. 

У Србији је због заразе коронавирусом, према последњим подацима, 7.648 пацијената смештено на болничко лечење, док се 247 особа налази на респиратору.

Благи пад броја оболелих осетио се и у ковид болници у Батајници. Директорка болнице Татјана Аџић Вукичевић је рекла за РТС да је у претходном периоду било од 80 до 90 пријема у болницу дневно, а сада је упола мање.

Циљ београдских власти је да у главном граду против ковида буде вакцинисано 750.000 становника, односно око 57 одсто пунолетне популације престонице, навео је за РТС заменик градоначелника Београда Горан Весић. Истакао је да је сигуран да ће се тај циљ постићи у наредних месец дана.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије