Инвестираћемо 10 милиона у сваки град у Србији! Мали о „Еxpо 2027“: За седам месеци креће изградња Сајма, Експа и Националног стадиона!

Siniša Mali

Остварили смо велику победу, али и велику потврду за све што смо урадили до сада. Велика је симболика. Очекујемо за та три месеца колико ће трајати да ће у нашу земљу доћи 3 милиона туриста. Ако се сећате, ми смо 2019. године представили тај програм „Србија 2025“, где смо рекли све о платама, пензијама и инвестицијама. И та оибећања смо испунили, имаћемо просечне плате 1.000 евра, просечне пензије 450 евра. Сада хоћемо да идемо корак даље у ту 2027. годину. Ми је гледамо као нову развојну шансу – рекао је Синиша Мали.

Како је истакао, велика улагања ће бити у инфраструктуру.

– Између 12 и 14 милијарди евра планирамо да улажемо у инфраструктуру. Инвестираћемо 10 милиона евра у сваком граду у нашој земљи да се среде фасаде и декоративно осветљење. Оно што је важно, а да грађани знају нама ни једни радови нису стали. Не стајемо са тим великим инфраструктурним радовима. Сваки километар пута доноси нове инвеститоре, сваки нови инвеститор доноси нова радна места – објаснио је министар финансија.

Грађани да дају предлоге

Министар финансија позвао је све грађане да предлажу шта још може да се ради.

– Молим и позивам све грађане да дају идеје шта то још може да се уради за „Еxпо2027.“, ми ћемо то сигурно уважити и урадити ако идеја буде на месту.

Он се посебно осврнуо на Еxпо.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs