Инвестиције неће стати, јединство потребније него икад

Momirović

Министар грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Томислав Момировић јуче је на 29. Копаоник бинис форуму рекао да је Србији поново потребно јединство у друштву како би се изборила и са последицама рата у центру Европе, али и наставила актуелну политку економске стабилности, инфраструктурних пројеката, повезивања са регионом.

“Нећемо стати са инвестицијама, јединство нам је потребније него икада, исто као оно које смо имали када смо побеђивали пандемију”, навео је министар који је говорио о перспективама за улагање у инфраструктуру посебно у тренутку када постоји, како каже, рат који ће несумњиво утицати на економију читаве Европе.

Данас смо, казао је, на крају корона кризе и можемо да кажемо да је Србија најбоље прошла у Европи, сачували смо економску и монетарну стабилност, радна места, компаније, огромне инвестиције у капиталне пројекте и повећали их.

Подсетио је да су неких ранијих година када је учествовао на Бизнис форуму главне теме биле превелика јавна потрошња, незапосленост, нестабилна монетарна и фискална стабилност, а да то више није случај захваљујући доброј економско политици Влада Србије.

Додао је да је важно јединство изграђено унутар земље, али и регионално, које ће, тврди, наставити да јача и кроз иницијативу Отворени Балкан.

Подсетио је да је у Србији у току “ренесанса инвестиција” у железничку инфраструкуру, те да ће за неколико дана два највећа града у Србији која генеришу више од 65 одсто домаћег БДП-а бити повезана инфаструктуром каква не постоји на Балкану.

“Биће то велики искорак какав нисмо видели више од 60 година и то ће донети промену, морамо да наставимо и повезујемо земљу са регионом да активирамо цео економски потенцијал да се повежемо и са луком Бар”, навео је министар.

Момировић је говорио и о Националном стадиону, јер се то наметнуло као тема на панелу и навео да тај пројекат као и бројни еколошки у које се улажу стотине милона нису добро промовисани.

Нагласио је да је сама изграња стадиона секундарни део пројекта, а да је циљ активирање великог инфраструктног пројекта од новобеоградских блокова до аеродрома како би се отвориле нове позиције за инвеститоре.

Инвестиције у инфрастрктуру су приоритет и предуслов за развој и тиме држава мора да се бави, поручио је министар и додао да је важно да се настави актуелна политика, велике инвестиције, стабилност, интеграција и повезивање региона, а ту су, каже, кључни аутопутеви које градимо и ка комшијама.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs