Инфраструктура железнице Србије на набавкама уштедела око 1,2 милиона евра

Zeleznica

Томе је допринела и стриктна примена новог Закона о јавним набавкама, који је ступио на снагу 1. јула прошле године.Предузеће Инфраструктура железнице Србије саопштило је данас да је од 1. јула прошле године у реализацији јавних набавки уштедело око 1,2 милиона евра.

Наводи се да су стручне службе предузећа, које су реализовале јавне набавке у претходних 16 месеци оствариле разлику између процењених и постигнутих уговорених вредности за набавке од око 144 милиона динара.

– У другој половини прошле године на овај начин је уштеђено око 810.000 евра, а ове године око 418.00 евра. Томе је допринела и стриктна примена новог Закона о јавним набавкама, који је ступио на снагу 1. јула прошле године, који је укључио принцип једнаког третмана понуђача и максималну транспарентност поступка, наводи се у саопштењу.

Додаје се да је то довело до повећања конкурентности, па сада у поступцима јавних набавки просечно учествују четири понуђача, што раније није био случај.Из Инфраструктуре железнице истичу да је у другој половини прошле године проценат реализације јавних набавки износио око 77 одсто, док је у првој половини ове године степен реализације планираних набавки био потпуно испуњен.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.