Ирачани после пожара у коме је страдало више од 100 људи: Тамо где нас џихадисти нису убили, корупција јесте

Požar

Ирачки хришћани, које је Исламска држава својевремено протерала из њиховог села, окривљују другог непријатеља за пожар у коме је настрадало више од 100 њихових пријатеља и рођака на венчању ове недеље – хронични политички распад и лоше управљање државом.

Након вишегодишњег изгнанства, током рата у Ираку са екстремистичким исламистима, становници који обнављају своје животе у свом родном граду Хамданији, изјавили су да тамо где џихадисти нису успели да их убију, корупција је успела.

АП Пхото/Хади МизбанЉуди се окупљају на месту стравичног пожара
– Исламска држава нас није убила, убила нас је ова катастрофа – рекао је свештеник Бутрос Шито, говорећи у сали локалне цркве док су ожалошћени сахрањивали посмртне остатке својих најмилијих.

Шито је изгубио оба родитеља, две сестре и два сестрића у пожару који је захватио салу за венчање.

Према владиним подацима, више од 100 људи је настрадало у пожару.
– У овој земљи увек чекамо да се догоди катастрофа и онда се бавимо резултатима – рекао је Шито.

Профимедиа/Исмаел Аднан Yаqооб / Анадолу АгенцyНа венчању је страдало више од 100 људи
Владини званичници су најавили да су ухапсили 14 особа због пожара који се догодио у уторак увече, укључујући и власнике сале и обећали су брзу истрагу и објављивање резултата у року од 72 сата.

Премијер Мохамед Шиа ал-Судани посетио је жртве пожара у две локалне болнице и рекао да је наложио да се изрекну најстроже могуће законске казне онима који су били немарни и одговорни за трагични инцидент.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs