Ирска укида скоро све мере за сузбијање короне: Ни ковид потврде више нису обавезне

Dablin

Ирски премијер Мишел Мартин је у свом обраћању рекао да је “ово добар дан”.

Ирска влада од суботе ујутро укида готово све мере за спречавање ширења корона вируса, јавила је ирска телевизија РТЕ, а преноси Би-Би-Си.

То значи да купци више неће морати да показују ковид пропуснице да би ушли у различите објекте. Баровима, ресторанима и ноћним клубовима такође ће бити дозвољено да се врате на своје уобичајено радно време. Али правила о ношењу маски у јавном превозу и већини јавних зграда за сада остају на снази. Путници ће и даље морати да користе ковид сертификате, који показују дигиталне доказе о њиховом статусу вакцинације или недавним резултатима тестирања, да путују у иностранство.

Међутим, садашња ограничења за броја људи који могу да присуствују догађајима се укидају. Влада такође укида своја правила о раду од куће како би олакшала “постепени повратак” на посао, преноси Би-Би-Си.

Министри су се састали у петак да разговарају о препорукама Националног тима за ванредне ситуације јавног здравља (Нпхет). Нпхет је у четвртак увече дао подршку укидању већине мера уведених да би се зауставило ширење варијанте омикрона.
Свакако мислим да је став целе владе да ако више не постоји здравствено образложење за било које одређено ограничење, онда нема политичког образложења за то, али постоје ствари које треба разрадити како би нешто тренутно нелегално постало легално – рекао је заменик ирског премијера Лео Варадкар.

Ирски премијер Мишел Мартин је, пак, у свом обраћању рекао да је “ово добар дан”.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије