Италијанско ваздухопловство саопштило: Могућ узрок пада авиона у Торину судар са птицом!

Pad aviona

Италијанско ваздухопловство саопштило је да истражује да ли се птица сударила са авионом њиховог акробатског тима пре него што се летелица у суботу током вежбе у близини аеродрома у Торину срушила и усмртила петогодишњу девојчицу.

Ваздухопловство је саопштило да је узрок несреће под истрагом, али да је једна од претпоставки била да је летелица претрпела удар птице током полетања, преноси АП.

Авион се срушио на породични аутомобил који се затим запалио, након чега је живот изгубила петогодишња девојчица, а повређени су и њени родитељи, али нико од њих није животно угрожен.

Како се наводи, пилот је, непосредно пре удара авиона у аутомобил успео да изведе маневар катапултирања. Ескадрила “Фрече триколори“, главни италијански тим акробатских пилота, припремала се за аеромитинг заказан за данас, у оквиру догађаја поводом 100. годишњице италијанског ваздухопловства.

Три авиона те ескадриле су се 1988. године сударила и срушила на масу људи на земљи током аеромитинга у ваздухопловној бази Рамштајн у Немачкој, којем је присуствовало око 300.000 људи, а у тој несрећи погинула су три пилота и 67 особа на тлу, док је више стотина задобило повреде.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs