И даље расте број новозаражених у Србији

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 846.114 особа, а забележена су 7.664 смртна случаја, показују подаци са сајта covid19.rs.

Погоршава се епидемијска ситуација у Србији, а црвене зоне се пуне. Вирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 7.602 особе, а тестирано је 26.183 људи. Од последица заразе преминула је још 31 особа.

Наредних дана у ковид-систем враћа се Клиничко болнички центар “Звездара”.

Епидемиолог Предраг Кон најавио je да ће наредних дана бити одржана седница Кризног штаба и истакао да је алтернатива ковид пропусницама – затварање.

  • Овде се иде по принципу – не може нам нико ништа, јачи смо од судбине. У оваквој ситуацији организовати весеље? Па, шта је то него ово што сам управо рекао – не може нам нико ништа? Не разумем ту врсту самоубилачке борбе против вируса. Ако сакупите на слављу 200 до 300 људи на једном месту, ризик од заражавања, јасно, постоји. Али, ако је већ тако, људи, вакцинишите се, па идите на славље, нагласио је Кон.

Имунолог и члан Кризног штаба Срђа Јанковић изјавио је да су ковид пропуснице најефикасније и најправичније решење. Та мера би се односила на кафиће, ресторане, ноћне клубове, али дефинитивна одлука још није донета.

Указао је да то што има мање хоспитализованих него раније, иако је много новозаражених, јесте ефекат вакцине.

Дечји пулмолог из КБЦ “Драгиша Мишовић”, Оливера Остојић рекла је за РТС да су код најмлађе деце најблажи могући симптоми коронавируса, да нема ни компликација, али да је број заражених међу најмлађима знатно порастао.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs