И даље расте број људи на болничком лечењу, готово 200 пацијената на респираторима

Korona pregled

Коронавирус је у Србији од почетка епидемије регистрован код 879.342 особе, а забележено је 7.846 смртних случајева. Проценат смртности је 0.89 одсто. На болничком лечењу налази се 4.837 пацијента, од којих је 188 на респиратору, показују подаци са сајта covid19.rs.

Епидемијска ситуација у Србији је све сложенија, расте број заражених и преминулих, али и број пацијената на болничком лечењу и респиратору. Црвене зоне болница се пуне, а расте и број деце заражене коронавирусом.

Вирус је, према последњем пресеку, потврђен код још 7.232 особе, од 25.014 тестираних. Од последица заразе преминуло је 38 оболелих.

На болничком лечењу налази се 4.837 пацијената од којих је 188 на респираторима.

Шеф Канцеларије Светске здравствене организације у Србији Маријан Ивануша истиче да је ситуација са коронавирусом веома озбиљна, те да може да потраје.

  • Дневно у Србији умре људи довољно за један аутобус – aко то није аларм, не знам шта је, рекао је Ивануша.

Државни секретар у Министарству здравља Мирсад Ђерлек рекао је да су ковид пропуснице спремне и да се чека финална одлука.

  • Ковид пропуснице пре свега служе да се заустави ширење инфекције и оне ће имати вишеструки значај. Ангажовали смо и правнике који ће то усагласити, пошто се прича да ли је уставно, то јест да ли се врши дискриминација, навео је Ђерлек.

Још једном је указао на важност вакцинације.

  • Шта чекају невакцинисани, зашто не засучу рукав? Морамо имати између 70 и 80 одсто вакцинисаних за колективни имунитет, рекао је Ђерлек.

Подсетио је да је у овом тренутку прву дозу вакцине примило 53 одсто пунолетних грађана, док је другу 51 одсто њих и нагласио да то није довољно за постизање колективног имунитета.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on google
Google+
Share on email
Email

Тагови:

Најновије