И Пикси и Џајић, уз Вучића били на велелепном стадиону у Лесковцу!

Stadion

Председник Србије Александар Вучић обишао је нови стадион у Лесковцу, а присутни су били председник Фудбалског савеза Србије Драган Џајић, као и селектор репрезентације Драган Стојковић Пикси.

Између осталог причао је и о реконструкцији стадиона у комшилуку, нишког „Чаира“.

– Има озбиљан проблем, више ћемо помоћи Радничком као клубу, мораћемо да радимо „Чика Дачу“ (у Крагујевцу) и „Чаир“. У Ниш долазе и две фабрике, Алфингер и Аристон. Стадион ћемо да радимо. Људи питају шта ћемо, то само неко трчи за лоптом. Деца само трче, они неће да оду са стадиона, погледајте како то изгледа. Где друго да иду, да иду на улицу? Ова деца ће бити лепо васпитана, а и све остало око стадиона добија на вредности. Чаир ћемо у марту наредне године почети да реконструишемо, али онда ће Ниш морати да игра у Лесковцу или у Зајечару, могу да бирају – казао је Вучић, затим упитао и Џајића, како се њему свиђа стадион.

– Изванредан, један од најлепших у Србији, а грађен је тако да ретко који европски клуб има ове услове. Драго ми је што ће овај град привући много деце на стадион, овде ће деца и када виде овај стадион, желети да се надметају и да постану фудбалери – казао је Џајић, а затим се надовезао Вучић.

– Као када смо почели болницу, почели смо са инфектологијом, траже друго, онда морате целу болницу, јер људи траже, а и треба. Милошевића су критиковали због Арене, а коју ми то халу имамо осим Арене? А око Арене је сада постао нови центар Београда. Имамо изванредне одбојкашице, Србија ће остати велесила у одбојци и после Тијане Бошковић – поручио је Вучић.

Посета се затим наставила обиласком контролне собе, где је смештен и ВАР, где су Вучићу предочили како функционише систем.

– Најбоље је бити судија, масаже, фрижидери… Ово је свлачионица, ништа није боље од оних које сам видео по Европи – рекао је Вучић, који се затим нашалио са једним новинаром.

– Само да још Партизан да један гол у Данској (у току је био меч). Ти си Звездаш, немој да си навијао за Олимпијакос против Чукаричког следећег четвртка – уз осмех је додао Вучић коме су и показали и слике фотографије како је ово место изгледало пре изградње новог стадиона.

Ксније су изашли и на саму траву, која је из најмодерније генерације, а онда је Џајић показао шта зна са лоптом.

– Браво мајсторе – рекао је Вучић уз аплауз.

Вучић је поручио деци и тренерима из различитих фудбалских клубова у Лесковцу да ће бити одржаван тај стадион и да држава неће дозволити да тај стадион пропадне.

– Молим вас и тренере да будете упорни и вредни, јер неће од лепоте стадиона да дође резултат, нити од великих прича, већ од рада. Морате да живите за лопту и много зноја да пролијете и када вам не иде, да опет себи кажете – хоћу снажније, јаче и боље и више. И ви девојке да играте на светском првенсту и да побеђујте и енглеску и Шпанију и Енглеску све најбоље у свету – поручио је Вучић.

Било и пимповања

Вучић је пред камерама пимповао фудбалску лопту и затим замолио Џајића и Стојковића да покажу умеће са лоптом.

Они су претходно, током обиласка просторија стадиона, присустовали презентацији о новом стадиону, о коме је говорио министар за јавна улагања Марко Благојевић, који је истакао да је стари стадион био небезбедан за коришћење, због чега је срушен и да је за нови стадион издвојено 2,5 милијарди динара без ПДВ, што је подразумевало и комплетно опремање стадиона, као и намештај, теретану, дефиблиратор по УЕФА стандарду, грејаче да се трава не замрзне и друго.

Вучић је у шали питао Џајића и Стојковића колико би њих двојица голова дали у Србији да су имали такву траву.
Онда је још једном рекао колико је одушевљен травом.

– Дивно је стварно, чак и ја овако дебео и скоро без једне ноге, не можете овде ни да паднете, ако вас неко не саплете, маестрално урађено.

Онда се окупљенима обратио и селектор Србије.

– Осећам велику срећу, презадовољан сам да на југу Србије никне овако нешто, то је сан за многе да имамо овакав стадион, за многе који су уткали име у Дубочици. Исказујем велику захвалност свима онима, највише Републици Србији и нашем председнику на труду и визији коју су имали, ово је испуњење сна многим људима, а нарочито онима који су у Лесковцу.

Мене вежу прелепе успомене, имам много пријатеља овде, осећам понос да овакав објекат и лепотицу видимо овде. Наша репрезентација ће доћи овде у новембру, они ће се одужити за подршку добром игром и победом – казао је Стојковић, а онда је реч добио и Џајић.

– Велико ми је задовољство што могу да присуствујем овде и видим велелепни стадион, један од најлепших у Србији. Драго ми је што сте и сами чули да овде неће играти само Дубочица, већ и наша репрезентација, почевши од младе репрезентације, до А тима. Била би греота не искористити ово. Хвала председнику Вучићу што је уложио велики напор, што много воли фудбал и све остале спортове – закључио је Џајић.

Потпредседник Фудбалског савеза Србије Бранислав Недимовић је рекао да травњак на терену има „арматуру“, због чега је она неупоредиво боља и не кида се.

Вучић се дружио и са дечацима из фудбалског клуба Дубочица који су му поклонили дрес свог клуба.

– Да будете још бољи и да пробате да победите Звезду и Партизан. Шта год будемо могли да помогнемо, ви тражите, а ви децо што више времена да проводите на стадиону – поручио је Вучић и најавио да ће држава уложити много више средстава и у развој женског фудбала.

– Морате много напора да улазите, да живите за ову лопту, и када вам не иде, да кажете да ћете да идете још боље и јаче, да ви девојке идете на Светско првенство, да побеђујете најбоље. Све што можемо да помогнемо, ми ћемо да помогнемо. Вама Лесковчанима ћу нешто да кажем, милион пута сам долазио пре него што сам постао председник или премијер. Увек сам волео сваки део Лесковца, али сам видео да нам остаје много тога. Пошто знам за живота увек људе потцењују, а сетићете се једном да је Србија имала председника који је знао сваки део и правац Лесковца. Онда сам размишљао шта можемо још да урадимо.

Овде имате сада аутопут до Грчке, најбољи аутопут је кроз Србију. И даље имамо проблема са заопосленима, али имамо 11.000 више запослених неко пре доласка нас на власт. Лично ћу да донесем мамограф до Светог Николе. А зашто стадион? Ја сам их молио да последњу утакмицу у квалификацијама, јер 24 године нисмо били на ЕП, одиграмо овде у Лесковцу за два месеца. Верујем пред крцатим трибинама нашег театра снова у Лесковцу. Ниједан стадион нећете наћи да је лепши од овог вашег у Лесковцу, можда само има више столица. Много вам хвала, децо, волите спорт – поручио је Вучић и најавио отварање још неких стадиона.

– Ускоро отварамо стадион у Лозници и Зајечару и онда градимо велики стадион у Београду – нагласио је Вучић коме је као и Милораду Додику поклоњена и уметничка слике локалног фудбалског аса Светозара Зарета Трајковића.

Затим је уследило славље уз ватромет и трубаче чиме је и свечано отворен стадион.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.