И у Крагујевцу проглашена ванредна ситуација због поплава

Kragujevac poplave

На територији Града Крагујевца је због поплава проглашена ванредна ситуација.

Након обиласка терена, на предлог команданта Штаба за ванредне ситуације и градоначелника Крагујевца Николе Дашића, одржана је телефонска седница Штаба и проглашена ванредна ситуација на територији града, како би се у што краћем року и према приоритетима помогло грађанима да санирају причињену штету, објављено је на сајту Града Крагујевца.

Након обилних падавина и поплава које су у четвртак увече задесиле Крагујевац, екипе Сектора за ванредне ситуације и градских предузећа Шумадија и Вододвод раде на санирању штете на територији града, али и на сеоском подручју у Маслошеву и читавом потезу ка Страгарима.

Тим поводом командант Штаба за ванредне ситуације, градоначелник Никола Дашић са начелником Управе за ванредне ситуације Крагујевац Зораном Кочовићем обишао најугроженија подручја и домаћинства у насељима Палилиле, Корићани, Грошница и Ердеч.

Једна од најкритичнијих локација је Левачка улица у насељу Палилуле, где ватрогасци спасиоци преко 30 сати црпе воду из стамбених и других објеката.

Тај посао је, како се наводи на сајту, при крају, а следећи корак је санирање штете на инфраструктури и објектима уз помоћ градских предузећа Шумадија и Водовод и канализација.

“Доњомалска улица у Корићанима је једна од преко 200 где је пријављен проблем. Наноси воде спрали су читаву тампонску подлогу и направили канале. Све екипе јавно комуналних предузећа Водовода и Шумадије су на терену, како би се што пре улице вратиле у претходно стање и омогућило мештанима да нормално функционишу“, истакао је градоначелник Никола Дашић.

Додао је да куће нису угрожене куће и да му је драго што на терену види људе који су се прикључили радницима „Шумадије“.

“Свака част мештанима, међу којима има и времешних у осмој деценији, а који дају све од себе да што пре превазиђу ову ситуацију“, истакао је Дашић.

Према речима Зорана Кочовића начелника Управе за ванредне ситуације Крагујевац колико од сутра, по пријавама грађана крећу и комисије за процену штете како би се надокнадило све што је вода у претходним периоду оштетила.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs