Како до пензионерске картице и бројних попуста у радњама: Погодности за најстарије грађане од 1. октобра

Penzioneri

До сада се више од 660.000 пензионера пријавило за пензионерску картицу уз коју ће од 1. октобра моћи да купују на попусту. Наиме, ПИО фонд је потписао више од 350 споразума са различитим државним институцијама и приватним сектором о давању попуста или других погодности пензионерима.

Да узму пензионерске картице, најстарије суграђане позвао је и председник Србије Александар Вучић. Он је, гостујући јуче на РТС-у, позвао пензионере да узму пензионерску картицу јер ће од ње имати велике користи.

Може онлајн, а може и „пешке“

– Много тога радимо да бисмо обезбедили попусте у великим трговинским ланцима, али и другим местима. Важно је да је узму – рекао је Вучић.

Више је начина на које пензионери у Србији могу да се пријаве за ове картице. То и даље могу учинити онлајн преко сајта Фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО), затим у филијалама Фонда ПИО, као и на шалтерима свих 1.530 пошта широм земље. Ова картица је, иначе, бесплатна.

Према речима директора Републичког фонда за пензијско и инвалидско осигурање (ПИО) Реље Огњеновића, процедура издавања пензионерске картице је једноставна и не захтева пуно времена.

– Податак да се до сада 660.000 пензионера пријавило за пензионерску картицу говори нам да је иницијатива председника Србије пун погодак. Бољи живот наших пензионера је национални интерес – рекао је Огњеновић.

Персонализоване пензионерске картице издаваће се на основу електронски поднетог захтева, који се може упутити на званичном сајту Фонда www.пио.рс или у организационој јединици Фонда.

Шта је потребно од података?

Електронски захтев попуњава се веома једноставно, једним кликом, и потребна су три лична податка – ЈМБГ број, број телефона и мејл адреса.

– Ми ћемо сукцесивно, како се наши најстарији суграђани буду пријављивали за ту картицу, те картице њима и давати. Те картице ће моћи да се узму у филијалама ПИО фонда када буду завршене, а сви наши најстарији суграђани биће обавештени или путем телефона или путем мејла, или како год су оставили свој контакт, да им је готова картица и да могу да је преузму – рекао је раније Синиша Мали, министар финансија.

Он је истакао да ће пензионери са том картицом имати могућност попуста у разним супермаркетима, велепродајама, малопродајама, салонима…

– Имаћете могућност да уђете у музеје и позоришта бесплатно. Ту су и бесплатни здравствени прегледи, попусти у бањама… – објаснио је Мали.

Међу компанијама које су до сада потписале сарадњу о попустима на своју робу и услуге су, између осталих, ДИС, „Техноманија“, „Цептер“, затим бројне приватне фирме различитих делатности, као што су спортски центри, институције културе, трговине, туристичке агенције и сл.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.