Како до 20.000 ЕУР од државе за куповину стана или куће – Коначни услови у наредних 10 дана

Kuca

Држава припрема уредбу која би омогућила субвенционисање изградње куће или куповину стана у износу до 20.000 ЕУР, на основу рођења детата, објавио је министар финансија Синиша Мали. Према његовим речима, уредба би требало да се нађе на Влади у наредних 10 дана.

– Желимо да направимо такве критеријуме да што више градјана може да оствари ово право, с обзиром на то да нам је важно да даље подстичемо наталитет у нашој земљи, и да млади родитељи своје породице заснивају у Србији. Баш зато, желимо да субвенционишемо и куповину стана, али и изградњу кућа, у износу највише до 20.000 ЕУР – написао је Мали на свом званичном Инстаграм профилу.

Оно што већ прописује Закон о финансијској подршци породицама са децом је да то право може остварити мајка за дете рођено 1. јануара 2022. године и касније, под условом да први пут стиче у својину непокретност на територији Републике Србије, те да се захтев може поднети у року од годину дана од дана роđења детета.

– Очекујемо да се у наредних 10 дана Уредба надје на седници Владе РС, тако да ће тада бити познати сви детаљи – додао је Мали.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs