Канада: Одбор за безбедност у саобраћају води истрагу о инциденту са „Титаном“

Titan

Канадски одбор за безбедност у саобраћају саопштио је данас да води истрагу о инциденту са туристичком подморницом Титан у Атлантику и да разговара са онима који су путовали Титановим матичним бродом „Поларним принцом“.

Власти САД и Канаде започеле су процес истраживања узрока подводне имплозије, пренео је АП.

Поморске агенције претражују подручје у северном Атлантику где је подморница уништена, при чему је погинуло свих пет путника у њој.

Крхотине подморнице су се налазиле на око 3.810 метара под водом у близини олупине брода Титаник.

„Спроводимо безбедносну истрагу у Канади с обзиром да је била реч о броду под канадском заставом који је испловио из канадске луке и био умешан у ову несрећу, иако у међународним водама“, рекла је председница одбора за транспорт Кети Фокс.

„Поларни принц“ је напустио Њуфаундленд 16. јуна и вукао Титан.

На броду је била 41 особа – 17 чланова посаде и 24 осталих – укључујући петоро који су погинули када је Титан имплодирао.

Пет особа у подморници Титан, за којом је данима трајала потрага у Атлантском океану, погинуло је у “катастрофалној имплозији”, саопштила је америчка обалска стража.

Робот на даљинско управљање (РОВ) открио је репни конус подморнице Титан на приближно 500 метара од прамца Титаника, олупине брода која је била планирано одредиште експедиције.

Спасилачки тимови из неколико земаља данима су претраживали хиљаде квадратних миља отвореног мора авионима и бродовима у потрази за било каквим трагом 6,7 метара дугог Титана, којим је управљао ОцеанГате Еxпедитионс са седиштем у САД.

ОцеанГате, компанија у чијем је власништву подморница, објавила је у четвртак да је пет особа – четворо туриста и извршни директор компање који је управљао пловилом, погинуло у несрећи.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs