Канцеларија за КиМ: Спречити Приштину да урушава људска права Срба на КиМ

Petar Petković

Канцеларија за Косово и Метохију захтевала је данас, након што је Небојши Виријевићу из Лепосавића одређен једномесечни притвор, „од оних који имају утицај на Приштину“, да спрече даље урушавање људских права Срба на Косову и Метохији, наводећи да ћутање међународних представника охрабрује такво деловање.

Из Канцеларије упозоравају да ће „Курти и његови послушници у полицији и правосуђу“, уколико не буду обуздани, „ићи до краја у терору над српским народом“.

У саопштењу се оцењује да је одређивање једномесечног притвора Виријевићу још једна манифестација бруталности политичког правосуђа премијера привремених приштинских институција Аљбина Куртија, чији је задак „гушење сваке слободе и права на манифестовање политичке воље српског народа на Косову и Метохији“.

Истиче се да политички процеси и драконски третман против припадника српског народа, који су на миран и демократски начин устали у одбрану својих основних људских права, сведоче не само о природи друштвеног система који је Курти инсталирао, већ и о његовим опасним намерама.

– Кроз систематски прогон Срба без икаквог основа и покрића Приштина читавом једном народу поручује да нема право на постојање, и то се све догађа пред очима међународних представника на Косову и Метохији, чијом су несхватљивом толеранцијом за починиоце насиља насилници заправо охрабрени да појачају своје деловање – каже се у саопштењу.

Додаје се да ће Канцеларија за Косово и Метохију и држава Србија наставити да се боре за слободу сваког српског политичког затвореника у „Куртијевим казаматима“ и да пружа сваку подршку породицама прогоњених.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs