Катарина и Селена вицепрвакиње света

prvenstvo

На одржаном Светском првенству у кросминтону, Катарина Блажев и Селена Стојачић, чланице СБК „Спеедер“ освојиле су сребрну медаљу.
Такмичарке сомборског клуба су забележиле успех освојивши друго место у категорији парова за јуниорке. Након прошлогодишње бронзе, овај пут попеле су се степеницу више. Поражене су тек у финалном мечу од словеначког пара Ева Жупевц и Тија Бервар резултатом 6:16 и 11:16.
Катарина Блажев је освојила и друго сребро у категорији кадеткиња (У16) и тако одбранила медаљу освојену претходни пут. Овом приликом је поразила браниоца титуле Еву Жупевц у полуфиналу, али је у финалу изгубила од Јапанке Карин Такехаши 14:16 12:16.
Селена Стојачић је наступила у категорији јуниорки, али поражена је од браниоца титуле Летонке Агате Спаре у четвртфиналу.
Сомборски клуб и боје Србије бранили су и Урош Лукач, који није успео да се пласира из групне фазе. Поред њега наступили су и Слободан Јерковић који је поражен у осмини финала у категорији ветерана, као и Борис Јерковић, који је поражен у истој фази, али сениорске категорије.
Домаћин такмичења био је чешки град Брно.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs