Кешељ посетио Руски Крстур

Kešelj u Ruskom Krtsuru

Државни секретар у Министарству спорта, Марко Кешељ, посетио је Руски Крстур, како би Фудбалском клубу „Русин“ уручио донацију виду спортске опреме. Кешељ је искористио прилику да честита домаћинима један вредан јубилеј, као што је сто година постојања, те је истакао да Министарство и Влада Републике Србије желе да покажу да су сви спортски клубови подједнако важни и да сви могу да рачунају у сваком моменту на помоћ и подршку.
„Желимо, уз то што се улаже у инфраструктуру и националне стипендије и признања, да на овај начин покажемо нашим младим спортистима да је Министарство уз њих и овом приликом сам донео симболичну донацију у виду спортске опреме. Надам се да ће неко од ове деце заиграти на фудбалским стадионима широм Европе и да ће наступати у дресу са државним грбом. Ми смо увек ту, за сваки потенцијални проблем ми ћемо изаћи у сусрет и баш ово је једна од акција која ће се у неком наредном периоду наставити и сви спортови ће и убудуће бити препознати као важни и биће адекватно подржани и финансирани“, рекао је Кешељ.
Државног секретара дочекао је, поред руководства ФК „Русин“, и председник општине Кула, Дамјан Миљанић, који се захвалио на посети и истакао је да је ово један вид подршке Министарства поред, наравно, конкретне подршке која није мала и која је веома драгоцена за спортске колективе, како у општини Кула, тако и шире.
„Желим да се захвалим државном секретару Марку Кешељу на посети, јер је лично присуство увек веома битно. Стогодишњица Фудбалског клуба „Русин“ јесте, условно речено, повод, али присуствовање представника Министарства јесте симболичан вид подршке. Држава је ту да створи услове, да створи инфраструктуру и да обезбеди опрему, а остало је на спортским радницима који сјајно раде свој посао. У Руском Крстуру, уверен сам, има потенцијала и жеље најмлађих житеља да се баве фудбалом и спортом уопште“, поручио је Миљанић.
Председник Фудбалског клуба „Русин“, Тихомир Медић, захвалио се на вредној донацији која је, према његовим речима, драгоцена у даљем функционисању и раду овог фудбалског клуба:
„Најпре бих напоменуо да имамо одличну сарадњу са локалном самоуправом и Месном заједницом „Руски Крстур“, помажу нам максимално и сматрам да је управо та сарадња пример добре праксе. Овом приликом се захваљујем државном секретару Кешељу што је дошао да нас посети и који нам је уручио неопходну спортску опрему која се брзо троши, те је из тог разлога првенствено драгоцена. Ми се захваљујемо што су дошли у наше мало село и ова посета је доказ да Руски Крстур није заборављен и да може да рачуна на подршку“.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs