Кина за два и по месеца има више ковид случајева него 2021.

Kina

Кина је од почетка 2022. године пријавила више локалних симптоматских случајева ковида-19 него што је забележила током читаве прошле године, пошто високо преносиви омикрон сој изазива ширење епидемије од Шангаја до Шенжена.

Континентална Кина је 13. марта пријавила 1.337 нових локално пренетих случајева заразе ковидом са потврђеним симптомима, саопштила је данас кинеска Национална здравствена комисија (NHC), а преноси Ројтерс.

Тиме је укупан број ковид случајева у овој години порастао на више од 9.000 у поређењу са 8.378 случајева колико је забележено у целокупној 2021. години, према рачуници Ројтерса.

Званичници у Шенжену су тренутно привремено обуставили јавни превоз и позвали грађане да раде од куће јер се ове недеље спроводи тестирање широм града након пораста нових случајева.

Компаније Фокскон и Унимкрон технолоџи, добављачи „Епла“, обуставиле су данас своје пословне активности у Шенжену.

У североисточном граду Чангчуну, који је тренутно под блокадом, компанија „Тојота“ је обуставила производњу у свом заједничком предузећу са кинеском FAW Групом.

Када је реч о „увезеним“ случајевима, Кина је 13. марта пријавила 1.437 нових потврђених случајева ковида, у поређењу са 1.938 дан раније.

Закључно са јучерашњим даном, Кина је од почетка пандемије пријавила укупно 116.902 случаја ковида са потврђеним симптомима, како локалних тако и „увезених“.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs