Кинези прогласили “Народни рат” корони! Власти нуде велике своте новца као награду, ево шта је потребно да ураде

Narodni rat

Становништво је, такође, упозорено на строге казне за оне који намерно прикривају релевантне информације.

Становницима кинеског града на граници са Русијом понуђене су велике новчане награде за помоћ у борби против епидемије Делта соја, а локални званичници су објавили “народни рат” вирусу.

За становнике Хеихеиа, у североисточној провинцији Хејлунгђанг, власти су предвиделе награде од 15.640 долара пошто је укупан број случајева у епидемији достигао 240, преноси “Гардијан”.

Према кинеским државним медијима, званичници су позвали људе у том пограничном граду да одмах пријаве све случајеве илегалног лова, кријумчарења животиња или људе који прелазе границу због пецања и за такве информације понудиле вредну награду.

Становништво је, такође, упозорено на строге казне за оне који намерно прикривају релевантне информације.
Кинеска здравствена комисија пријавила је још 62 локална симптоматска случаја у понедељак и 43 данас, што је уз 940 случајева забележених у најмање 20 провинција од октобра, најгора епидемија у земљи од Вухана почетком 2020.

Власти су посвећене стратегији “Ковид нула” и примењују ригорозни низ мера у “народном рату” вирусу и покушајем да се он поново елиминише из заједнице.

Како се епидемија наставља, здравствени званичници су позвали и на убрзање додатних доза вакцина и вакцинације деце.
Ванг Чингхуа, главни имунолог Кинеског центра за контролу и превенцију болести, рекао је да се раније сматрало да деца углавном нису погођена ковид-19, али се ситуација променила како је вирус мутирао.

Према “Глобал Тајмсу”, здравствене власти су поставиле циљ да вакцинишу сву децу узраста од 3 до 11 година која испуњавају услове пре краја године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs