Кинеске снаге извеле још једну рунду вежби у близини Тајвана

Kineska vojska

Кинеске оружане снаге извеле су још једну рунду војних вежби у близини Тајвана прошле недеље како би побољшале заједничке борбене операције, саопштила је данас Народноослободилачка армија.

Источна команда Народноослободилачке армије навела је у саопштењу да су средства морнарице и ваздухопловства извела вежбе од петка до недеље на истоку и југозападу Тајвана како би „даље тестирала и побољшала заједничку борбену способност више служби и наоружања“, преноси агенција Ројтерс.

Одговарајући на питања у Парламенту, министар спољних послова Тајвана Џозеф Ву рекао је да Кина и даље представља претњу.

„Али ми имамо одлучност да бранимо своју земљу“, поручио је он.

Тајванске ваздухопловне снаге су у петак покушале да упозоре 18 кинеских авиона који су ушли у њихову зону противваздушне одбране, саопштило је министарство одбране у Тајпеју.

Тајван је тренутно у стању појачане приправности због бојазни да би Кина могла да искористи сукоб у Украјини да направи сличну војну акцију на острву које сматра својом територијом, иако влада у Тајпеју није пријавила никакве назнаке да Пекинг припрема потенцијални напад, наводи британска агенција.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.