Кинески Синомах жели да инвестира у Србију – У фокусу рударство, хидроелектране и ветроелектране

Vetrenjace

Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић разговарала је са представницима кинеске компаније Синомах о сарадњи, потенцијалима Србије у електроенергетском и сектору ОИЕ, као и могућностима да ова компанија инвестира у нове пројекте кључне за развој енергетике и привреде.

– Имали смо одличну сарадњу са бројним кинеским компанијама и у Министарству грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре. Све што смо заједно планирали, успешно смо и реализовали, наравно, уз подршку амбасаде. Све кинеске компаније су добродошле, посебно у великим инфраструктурним пројектима које планирамо да радимо у области електроенергетике и обновљивих извора. Наши пројекти у области и енергетике и рударства које покрећемо вредни су више од 17 млрд ЕУР, а највећа улагања јесу управо у области електроенергетике и капацитета који користе обновљиве изворе. Србија има најбољи инвестициони амбијент, а кинеске компаније, с обзиром на досадашња искуства, желе да инвестирају у енергетику, јер ће управо то бити област у којој ће се највише улагати – рекла је Михајловићева, наводи се у саопштењу Министарства.

Ђаке Јенг, представник компаније Синомах, изразио је наду да ће сарадња у области енергетике бити остварена, с обзиром на, како је рекао, спремност компаније да прошири своје пословање у овом делу Европе.

– Надам се да ћемо пронаћи заједнички интерес и да ћемо сарађивати на пројектима. Наша компанија је једна од 500 најбољих у свету у области транспортне, војне, електроенергетске инфраструктуре. Производимо и транспортујемо велике машине. Постојимо 60 година и пионири смо у многим аспектима у кинеској индустрији и имамо више од 1.500 патената. Када је реч о српским потенцијалима, могућности су велике, посебно када је реч о ветроелектранама, хидролектранама и рударству – рекао је он.

На састанку, на којем је било речи о повећању активности компаније из Кине, учествовали су и представници Амбасаде НР Кине, који су захвалили потпредседници Владе на досадашњој сарадњи у партнерском односу и у ресору рударства и енергетике и у ресору саобраћаја.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs