Кисић: Држава је увек уз раднике

Darija

Министарка за рад и запошљавање Дарија Кисић, честитала је радницима у Србији 1. мај – Међународни дан рада, са поруком да је њихова држава увек уз њих и да активно ради на унапређењу услова на тржишту рада и повећању запослености.

„Само заједничким снагама економију и привреду можемо подићи на још виши ниво, додатно оснажити државу и учинити је још бољим местом за живот свих наших градана“, поручила је министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања.

Према речима Кисић, радник је стуб развоја сваког модерног друштва.

„Само задовољан радник може у пуном капацитету допринети развоју економије и привреде и развоју наше државе“, навела је Кисић и налгасила да је управо зато радник за њу и њен тим био у фокусу свих активности.

Како је нагласила борба за свако радно место је на самом врху приоритета као и поболшање статуса радника, бољи материјални положај и повећање плата.

Подсетила је да је Србија као мало која земља у свету успела да у време пандемије незапосленост сведе на историјски минимум.

„Приоритет нам је запошљавање младих, жена, особа са инвалидитетом“, рекла је Кисић и додала да је поносна на реализацију мера активне политике запошљавања, за које је ове године из републичког буџета издвојено 6,5 милијарди динара.

На питање да прокоментарише резултате избора, каже да историјски резултат који је председник Александар Вучић остварио показује да су градани Србије јасно и недвосмислено стали уз политику мира и стабилности и политику изградње модерне, економски снажне и просперитетне Србије.

„Градани су поверење дали човеку најзаслужнијем за нове путеве, фабрике, болнице, школе, вртиће, лидеру који је омогућио да Србија меду првима у свету добије бесплатне вакцине, државнику који се увек бори за бољи стандард грађана“, рекла је она и додала да никада није видела такву енергију, упорност, посвећеност и жељу да Србија стално корача напред.

„То може само неко ко заиста воли своју земљу и свој народ“, рекла је Кисић у интервјуу за Ало.

На питање да ли се види у наредној влади, каже да је једино важно то да је сигурна да ће и наредна влада наставити истим путем и да ће Србија у годинама пред нама и даље бити лидер на Балкану.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије