Кисић: Женско предузетништво у експанзији последњих година

Дарија Кисић
Министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања Дарија Кисић обишла је у селу Тамјаница недалеко од Ниша плантаже предузетнице Љиљане Петровић, која узгаја лаванду и друге етеричне биљке, где је истакла да женско предузетништво представља велики потенцијал за даљи економски развој Србије.

„Предузетница Љиљана Петровић је своје визионарске идеје претворила у бајку, јер овде можемо видети непрегледна поља лаванде, руже, боровнице. Љиљана је прави пример успешног женског предузетништва у нашој земљи и како жене својим идејама, савешћу и одговорношћу могу да направе чудо на пољу предузетништва“, рекла је Кисић и додала да женско предузетнишво доживљава експанзију последњих година.

Кисић је навела да компанија Љиљане Петровић једина у Србији поседује сертификат за друштвено одговорно пословање „Фор лифе“ и да је ова компанија прави пример и социјалног предузетништва, саопштило је Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања

Министарство подржава развој предузетништва, а посебно женског и нада се да ће оваквих компанија и примера успешног женског предузетништва у нашој земљи бити још више, истакла је Кисић.

Захваљујући Љиљани Петровић и становницима села Тамјаница производи из њене дестилерије извозе се ван граница Србије.

Љиљана Петровић наводи да се плантаже лаванде, ружа, матичњака и смиља простиру на 200 хектара и да је овај пројекат покренула како би активирала локално становништво и оживела село.

„Код мене ради седам радника на неодређено радно време, а 50 особа, међу којима је највише жена, су сезонски радници. У плану је да растемо и да се развијамо, а за то је потребна само упорност и вера у себе“, навела је Петровић.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.