Кисић: Инспекција прошле године обавила више од 63.000 надзора

Darija

Инспекција рада прошле године је обавила 63.670 надзора од чега се више од половине односило на област безбедности и заштите на раду, изјавила је јуче министарка за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и председавајућа републичког Социјално-економског савета (СЕС) Дарија Кисић.

Она је на конференцији за новинаре после седнице СЕС-а рекла да се, осим о Извештају инспектората рада, разговарало и о платформи за учешће наше делегације на Међународној конференцији коју после двогодишње паузе изазване пандемијом, организује Међународна организација рада (МОР).

Министарка је, као и остали чланови СЕС-а, радницима честитала предстојећи празник рада, 1.мај, а представници синдиката и послодаваца у овом телу су одговарајући на новинарско питање о могућности да се минимална цена рада утврђује два пута годишње, рекли да се не противе овој иницијативи.

Указали су, међутим, да је то ове године тешко изводљиво, јер је Влада Србије сада у техничком мандату, а како је навела председница УГС-а “Независност” Чеданка Андрић, ово питање би требало да буде једна од првих тема након формирања нове Владе Србије.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије