Кијев ће поставити новогодишње јелке у граду! Кличко: Не можемо дозволити Путину да нам украде Божић

Kličko Kijev

„Посебно ће бити постављене новогодишње јелке које ће подсећати нашу децу на новогодишње расположење“, рекао је градоначелник.

Кијев планира да постави новогодишње јелке, без лампица, по целом оштећеном граду и тако искаже пркос руским нападима на инфраструктуру због којих делови града остају без струје, рекли су службеници.

„Нико неће отказати Нову годину и Божић, у граду би требало да буде присутна атмосфера дочека“, изјавио је градоначелник Кијева Виталиј Кличко у интервјуу за новинску агенцију РБЦ-Украјина.

„Не можемо допустити Путину да нам украде Божић“, поручио је Кличко.

Сергеј Коваленко, главни извршни директор фирме YАСНО, која снабдева Кијев електричном енергијом, објавио је на Фејсбуку да ће због уштеде електричне енергије јелке бити без илуминација и венаца.

„Биће то енергетски најодговорније новогодишње и божићне јелке, али свеједно за све нас“, написао је Коваленко.

Кличко је рекао да неће бити масовних окупљања ни концерата – уобичајених на дочеку Нове године. Градске фирме спонзорисаће јелке у целом Кијеву, укључујући и на Софијском тргу у старом делу града, преноси Хина.

Прекиди снабдевања струјом и грејањем због руских напада

„Посебно ће бити постављене новогодишње јелке које ће подсећати нашу децу на новогодишње расположење“, рекао је градоначелник.

Русија гађа ракетама украјинску енергетску инфраструктуру од почетка октобра, а комуналне службе боре се да успоставе снабдевање електричном енергијом у главном граду.

У граду, који је пре рата имао 2,8 милиона становника, по зимској хладноћи траје борба с прекидима у снабдевању електричном енергијом и централним грејањем.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs