Клуб „Powerlifting Sever“ бриљирао на државном првенству

Vidanov sportski kutak
Протеклог викенда, у Владичином Хану је одржано државно првенство у спорту званом „powerlifting“, а на њему је учешће узео и клуб из Сомбора, „Powerlifting Sever“.
Такмичење је било за категорије суб јуниора, јуниоре и мастере.
Сомборски клуб је представљало 8 чланова, који су постигли веома запажене резултате.
Миа Милошевић је у категорији до 57 килограма освојила прво место и оборила чак три национална рекорда, док је Миљана Митровић у категорији до 84 килограма узела сребрну медаљу.
Филип Маунић се у категорији до 74 килограма окитио златом, а Петар Глушац, са којим сте имали прилику читати интервју на нашем порталу, узео је друго место у категорији до 83 килограма.
Тамара Ланчушки је у категорији до 69 килограма освојила сребро, а Соња Милошевић у категорији до 76 килограма је узела сребрну медаљу.
Страхиња Гараи је у категорији до 74 килограма оборио национални рекорд у чучњу и узео титулу вицешампиона.
За сам крај, у старосној категорији „мастер 1“ наступао је Дарко Глушац, који је одбранио титулу државног првака у категорији до 120 килограма.
На основу постигнутих резултата, клуб „Powerlifting Sever“ из Сомбора је проглашен другим најуспешнијим клубом у држави!
Да се добро ради у овом клубу показатељ су сигурно резултати, који не изостају из такмичења у такмичење.
Што се тиче овог powerlifting клуба, основан је 2018. године, а своје просторије поседује од септембра 2019. године, када почињу да раде са такмичарима.
Оснивачи клуба су Никола Вуковић и Дарко Глушац.
Што се тиче Дарка, он се такмичи још од деведесетих. Напоменуо бих само неке његове успехе, као што су јуниорски првак земље у чучњу и национални рекордер у дисциплини „bench press“ у триатлону.
Никола се у овом спорту почео такмичити од 2011. године, а у више наврата је узимао титулу првака државе у bench press-u.
За сам крај сам поразговарао са Дарком и Николом, те када бих сумирао њихове изјаве, може се слободно рећи да су презадовољни издањем екипе на државном првенству, с обзиром и да су доста путовали. Такође, захвалили су се организацији, како они наводе, пошто је све што је договорено било и испоштовано.
Овим путем бих упутио искрене честитке клубу „Powerlifting Sever“ и пожелео све најбоље у наставку рада, како са млађим категоријама, тако и са сениорима.
Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.