Код теретног улаза 1 Новосадског сајма рециклажно острво

Kontejneri

Централна тема Сајма екологије је подизање свести о примарној селекцији отпада, а на Новосадском сајму, код теретног улаза 1, формирано је рециклажно острво, на које ће грађани моћи да донесу и одложе одређене врсте отпада. Током сајамске манифестације прикупљаће се отпад који се готово свакодневно нађе у домаћинствима, а ово је прилика да се он правилно одложи и на тај начин грађанима приближи изглед правог рециклажног дворишта, чија се изградња у Новом Саду планира.

За грађане који донесу отпад припремљена је улазница за ову приредбу, а да би је добили, потребно је да на теретном улазу 1 прикажу 10 килограма хартије или литар коришћеног јестивог уља, 30 чепова, пет лименки, пет пластичних флаша, две гуме, пет стаклених флаша или по један комад електричног, електронског и кабастог отпада.

Рециклери су обезбедили додатне пригодне поклоне за посетиоце који на правилан начин одлажу отпад. Тако се након обиласка изложбених штандова кући може отићи са садницом цвећа, дрвета, јестивим уљем или неким од низа других поклона.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs