Кокаинска веза: Бивши фудбалер Звезде сарађивао са вођом клана „Америка“

Kriminalna organizacija

Бивши фудбалер Црвене звезде Живко Бакић (40), који је осумњичен да је као шеф криминалне организације, која је јуче ухапшена због шверца 324 килограма кокаина из Еквадора, како 24седам сазнаје, кријумчарио је кокаин из Јужне Америке у Европу, а сарађивао је са Зораном Јакшићем, једним од вођа клана „Америка“. Јакшић се већ неколико година налази у затвору у Перуу, јер је осуђен због трговине дрогом.

Према незваничним информацијама, сумња се да је управо Јакиш био посредник између Живка Бакића, који је јуче ухапшен у Београду, и произвођача кокаина у Јужној Америци.
Бакић, који је означен као вођа криминалне групе, ухапшен је јуче са шесторицом сарадника због сумње да су између 2020. и 2021. године из Еквадора прошверцовали у Солун 324 килограма кокаина.

Јавно тужилашто за организовани криминал у Београду је донело наредбу о спровођењу истраге против Живка Бакића, Александра Матића, Немања Предојевића, Стефана Шаранца, Миодрага Стошића, Саше Момчиловића, који је у бекству, Саше Стисављевића као и више непознатих особа због основане сумње да су починили кривична дела удруживање ради вршења кривичних дела, у стицају са кривичним делом недозвољена производња и стављање у промет дроге.

Сумња се да је Бакић са својим сарадницима уговарао транспорт великих количина кокаина из Јужне Америке у Европу и то прекоокенаским бродовима и већ добро разрађеним рутама. Сумња се да је група била активна од 2020. до почетка 2021. године. Живко Бакић у Јужној Америци је имао посредника, који годинама већ важи за особу која организује шверц кокаина.

Имали и штек-станове

Ради се о Зорану Јакшћу. Сумња се да је Јакишић био посрдник у куповини наркотика на тлу Јужне Америке. Он је наиме спојио припаднике Бакићеве групе са произвођачима кокаина. У шверц наркотика било је укључено више особа, а свака од њих имала је своја задужења у ланцу кријумчарења.

Поједини чланову су, како се сумња, били задужени за утвовар кокаина на брод у Еквадору, док су други имали задатак да прате транспорт, а трећа група сарадника је дочекивала пошилку у европским лукама. Циљ групе био је да кокаин допереме до Европе и Србије, али и да га распродају купцима.

Осумњичена криминална група имала је и штек-станове где је дрога била скривена по доласку у Европу, а потом је одатле ношена на друге локације након уговореног трансфера.

Фотографије на „Скају“

Поједини чланови групе су фотографисали „робу“ која се утовара на бродове како вредан товар не би био украден и како не би дошло до неке грешке. Те фотографије су слали својим надређенима преко „Скај“ апликације.
У транспорту дроге из Еквадора до Солуна учествовала је и женска особа, која је, наводно, била задужена за вађење коакина са брода када он пристигне у солунску луку. Реч је, наводно, о жени по имену Мила.

Ухапшена група, укључујући и Бакића, данас је да подсетимо, саслушана у Тужилаштву за организовани криминал и сви су се бранили ћутањем.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs