Комерцијални летови у свемир 2022. године, карте у продаји по цени од 450.000 долара

Вирџин Галактик је поново почео продају карата за лет у свемир после много година, нудећи онима који то себи могу да приуште прилику да резервишу место у подорбиталној васионској ракети за 450.000 долара.

Наиме, то је знатно виша цена од оне по којој су се карте раније продавале, а компанија је саопштила да је спремна да започне комерцијалне летове 2022. године.

Вирџин Галактик ће понудити три врсте карата – резервацију једног места по цени од 450.000 долара, резервацију више места за породицу и пријатеље и могућност откупа свих шест места на лету за “скромну премију”, рекао је извршни директор Мајкл Kолглазијер инвеститорима на видео конференцији о пословним резултаима.

Резервација седишта за “истраживање микрогравитације и професионалну обуку астронаута” коштаће 600.000 долара, додао је он. 

Kарте ће прво бити понуђене онима који су одраније на листи заинтересованих, или људима који су се, полагањем депозита од 1.000 долара, последњих месеци придружили такозваној “Заједници љубитеља свемира”.

Око 1.000 људи је положило такав депозит, рекла је Алеана Kрејн, потпредседница за комуникације Вирџин Галактика.

Kомпанија је раније најавила наградну игру у којој ће извлачити добитнике за два места у ракети међу људима који донирају средства непрофитној организацији “Свемир за човечанство” чија је мисија да подржи демократизацију космоса. Kомпанија је открила да је донације уплатило више од 125.000 људи из 190 земаља.

Оснивач Вирџин Галакта, Ричард Брансон, први је у свету извео успешан лет у орбиту прошлог месеца у властитом свемирском броду.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs