Комитет Конгреса: Трамп можда умешан у злочиначку заверу

Donald Trump

Комитет америчког Конгреса који истражује упад у Капитол од 6. јануара прошле године је саопштио да је бивши амерички председник Доналд Трамп можда починио кривично дело у покушају да поништи свој изборни пораз.

“Докази и информације које су доступне Комитету потврђују уверење да су господин Трамп и друга лица можда била укључена у кривична дела”, наводи се у судском поднеску комитета, а преноси агенција Ројтерс.

Комитет износи уверење и да су “председник и чланови његове кампање били укључени у злочиначку заверу ради преваре Сједињених Држава”, наводи се у поднеску.

Овај документ је један од најдетаљнијих објављених закључака комитета до сада, и сугерише да би тужиоци можда могли да оптуже Трампа за кривично дело, оцењује британска агенција.

Судски документ је поднет савезном суду у Лос Анђелесу као део спора између комитета Представничког дома САД и Џона Истмана, Трамповог адвоката.

Наиме, Истман је тужио овај комитет у децембру, захтевајући да блокира конгресни судски позив којим се од њега тражи да преда хиљаде мејлова.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs