Комитет Конгреса: Трамп можда умешан у злочиначку заверу

Donald Trump

Комитет америчког Конгреса који истражује упад у Капитол од 6. јануара прошле године је саопштио да је бивши амерички председник Доналд Трамп можда починио кривично дело у покушају да поништи свој изборни пораз.

“Докази и информације које су доступне Комитету потврђују уверење да су господин Трамп и друга лица можда била укључена у кривична дела”, наводи се у судском поднеску комитета, а преноси агенција Ројтерс.

Комитет износи уверење и да су “председник и чланови његове кампање били укључени у злочиначку заверу ради преваре Сједињених Држава”, наводи се у поднеску.

Овај документ је један од најдетаљнијих објављених закључака комитета до сада, и сугерише да би тужиоци можда могли да оптуже Трампа за кривично дело, оцењује британска агенција.

Судски документ је поднет савезном суду у Лос Анђелесу као део спора између комитета Представничког дома САД и Џона Истмана, Трамповог адвоката.

Наиме, Истман је тужио овај комитет у децембру, захтевајући да блокира конгресни судски позив којим се од њега тражи да преда хиљаде мејлова.

 

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије