Конкурс за пројекат “ЕУ културно наслеђе и туризам”

Projekat

Отворен је конкурс за пројекат “ЕУ за културно наслеђе и туризам” који се додељује бесповратно 200.000 евра, а циљ је подстицање креативних и иновативних идеја у туризму и промоцији културног наслеђа.

Позивом је обухваћено осам општина и градова Доњег Подунавља и Источне Србије, а то су Смедерево, Пожаревац, Велико Градиште, Голубац, Мајданпек, Кладово, Неготин и Зајечар, као и општина Топола у Шумадији, а највише се по пројекту може добити 20.000 евра.

Конкурс је намењен организацијама цивилног друштва, институцијијама културе, телима за управљање културним наслеђем, малим и средњим предузећима у креативној индустрији, као и свима који настоје да на креативан и иновативан начин унапреде презентацију културно-историјског наслеђа, учине атрактивнијом промоцију својих општина или оплемене туристичку понуду и производе.

Пројекат подржава развој туризма и промоцију културног наслеђа, са циљем подстицаја економског развоја региона и стварању нових пословних перспектива, посебно у руралним срединама.

Финансирају га Европска унија и Влада Немачке, а спроводи Немачке организацију за међународну сарадњу ГИЗ.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email

Тагови:

Најновије