Конкурс за пројекте из области заштите животне средине отворен до 25. марта

Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката од јавног интереса које реализују удружења из области заштите животне средине на територији општине Апатин у 2021. години отворен је до 25. марта.

Поменути конкурс намењен је унапређењу  пројеката из области заштите и унапређењу  стања  заштите животне средине, а које  реализују регистрована удружења са  седиштем на  територији општине Апатин.

Предлози програма удружења/организација у области заштите животне средине морају се односити на следеће приоритетне области:

  • подстицање унапређења рада удружења у области заштите животне средине,
  • подизање нивоа свести јавности о заштити и унапређењу стања животне средине,
  • активности који доприносе смањењу загађености животне средине,
  • заштита животиња,
  • активности на решавању проблема напуштених животиња.

Средства предвиђена за реализацију програма и пројеката обезбеђена су из буџета општине Апатин, у износу од 800.000,00 динара.

Право учешћа на доделу средстава или недостајућег дела средстава имају удружења из области заштите животне средине која  су регистрована у Агенцији  за  привредне  регистре,  са  седиштем  на територији општине Апатин. Удружење које је носилац програма и пројекта потребно је да Статутом препознаје подстицање и развоj заштите животне средине.О критеријумима за остваривање средстава, о томе шта све треба да садржи конкурсна пријава, на који начин се доставља документација, као и о свему осталом, можете се информисати на званичном сајту општине Апатин. (ОВДЕ). 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs