Конкурс за пројекте од јавног интереса у области социјалне заштите на територији општине Апатин

Konkurs

Општина Апатин расписала је Јавни конкурс за финансирање и суфинансирање програма и пројеката за остваривање јавног интереса у области социјалне заштите на територији општине Апатин за 2022. годину. Финансирање и суфинансирање програма и пројеката тиче се унапређења услуга из области социјалне заштите, а које спроводе регистрована удружења са територије апатинске општине.

Предлози програма морају се односити на приоритетне области, као што су подстицање унапређења рада удружења, подизање нивоа свести у заједници и јачање капацитета удружења ради постизања једнаких могућности за друштвено осетљиве категорије становништва, спровођење активности социо-хуманитарног карактера, као и активности које доприносе смањењу социјалне искључености осетљивих група. Осим тога, пројекти и програми морају подстицати развој социјалне заштите, побољшање квалитета живота суграђана из осетљивих група, са нарочитим освртом на особе са инвалидитетом.

Локална самоуправа за потребе овог конкурса издвојиће средства у износу од 6 милиона динара. Право на конкурисање имају сва удружења чије се основне делатности тичу услуга из области социјалне заштите. Рок за пријаву је до 20. јануара текуће године.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs