Контингент Војске Србије вратио се из мисије у Централноафричкој Републици

Misija

Припадници Војске Србије, који су од јула прошле године били ангажовани у саставу мировних снага Уједињених нација у Централноафричкој Републици, вратили су се у земљу након успешног учешћа у овој мировној операцији и предаје дужности новом контингенту, саопштило је данас Министарство одбране.

Наводи се да је српски контингент, у чијем су саставу били штабни официри и војна болница нивоа „2+“, у претходних осам месеци успешно реализовао све задатке у складу са мандатом мисије, потврђујући тако висок ниво обучености и професионализма војног санитета и припадника Војске Србије.

Њих је заменио нови контингент који ће наставити да ради на задацима здравствене заштите особља Уједињених нација у престоници Централноафричке Републике, Бангију.

Српска војна болница обезбеђује прву и другу линију здравствене заштите мировних снага Уједињених нација, хитне хируршке и друге интервенције, основну стоматолошку заштиту и евакуацију повређених.

Војска Србије је учешће у мировној операцији Уједињених нација у Централноафричкој Републици почела 2014. године упућивањем медицинског и немедицинског особља, а изузев за војну болницу нивоа „2+“, своје припаднике ангажује и као штабне официре и војне посматраче.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs
Претрага
Close this search box.