Конференција „Одрживи развој биогас сектора у Србији – од биогаса до биометана“ 19. октобра у Београду

Biogas

Удружење Биогас Србија, у партнерству са немачком Биогас асоцијацијом (Фацхвербанд Биогас е.В), организује велику годишњу конференцију „Одрживи развој биогас сектора у Србији – од биогаса до биометана“.

Конференција ће се одржати 19. октобра 2023. године у хотелу Метропол Палаце.

Еминентни стручњаци из Србије и Немачке, представници институција, кроз презентације и панел дискусију, размотриће еколошке аспекте производње биогаса, могућности увођења биометана на тржиште Србије и дефинисати правце даљег развоја сектора биогаса у нашој земљи, наведено је на сјату биогас.орг.рс. Смернице за унапређење трасираће и искуства из Немачке, европског лидера у производњи биогаса, као и примери добре праксе из Србије.

Фокус конференције ће бити на унапређењу свести о потенцијалу биометана, у складу са стратешким циљем декарбонизације и смањењем употребе фосилних горива.

Учесници конференције, чланови удружење Биогас Србија, оператери биогас постројења, представници надлежних институција, инвеститори, представници образовних институција, произвођачи опреме, испоручиоци технологије, имаће прилику да, поред размене научних сазнања и практичних искустава, успоставе директне контакте и сарадњу.

Регистрација је могућа ОВДЕ.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs