“Корзо на леду”: Од 21. децембра у Крагујевцу

Korzo

Град Крагујевац ће ове године, 21. децембра, на Тргу Светог Ђорђа у центру, први пут за своје суграђане отворити клизалиште, у оквиру двомесечне манифестације „Корзо на леду“, коју ће пратити богат забавни, културно – уметнички и музички програм крагујевачких установа културе.

Идеја је да у специфичном и тешком времену, креирамо забавни и културни садржај који ће бити добар за наше суграђане свих генерација, од деце до бака и дека, а у циљу доброг расположења током зимских месеци, едукације и здравог духа, рекла је Ана Петровић, помоћница градоначелника за културу и информисање. Манифестацијом „Корзо на леду“ желели смо да наша деца не иду у друге градове на клизалишта али и да их одгајамо и негујемо тако да све што пожеле могу да нађу и имају у нашем граду. Трг Светог Ђорђа није превелик али је ушушкан и дочараће атмосферу интимног, породичног тренутка, који овај наступајући период године носи са собом. Локација коју смо одредили технички је највише одговарала клизалишту, а од 21. децембра до 21. фебруара, за пратећи програм задужене су крагујевачке установе културе, ЦНТК „Абрашевић“, Књажевско српски театар, Позориште за децу и омладину, Музички центар, Дом омладине. Јако је важно културу приближити суграђанима, а програм који је осмишљен прилагођен је свим узрастима и намеће повратак у лепа времена, казала је Ана Петровић, изразивши наду да ће ова прва година „Корзоа на леду“ бити добра и показна, а чим она прође кренуће се у припреме за нову сезону, која ће бити још атрактивнија и занимљивија.

Клизалиште ће радити сваког дана од 9 до 22 сата, а за сигурност клизача биће задужени професионалци из СПД Раднички. Цена по сату клизања биће 200 динара, што је због безбедности клизача и самог доживљаја, препорука људи који се баве клизалиштима по Србији, речено је на данашњој конференцији за новинаре. По завршетку ђачког распсута, за ученике ће по школама бити одређен и распоред за бесплатне термине на клизалишту.

 

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs