Корона не посустаје, једина заштита и даље поштовање мера и вакцинација

Од почетка епидемије у Србији је тестирано 4.767.198‬ узорака, регистровано је 727.246 случајева заразе коронавирусом. Ковид 19 однео је 7.143 живота, а стопа смртности је 0,98 одсто. На лечењу су 733 пацијента, објављено је на сајту covid19.rs.

У Србији су, према последњем пресеку, од последица инфекције коронавирусом преминуле три особе, а тестирано је 11.411 узорака и потврђена су 792 нова случаја заразе.

На болничком лечењу су 733 пацијента, а на респираторима их је 17.

Стручњаци упозоравају да је једина заштита и даље поштовање мера и вакцинација. 

Председник Александар Вучић изјавио је да Србија једина у региону, уз Црну Гору објављује истините податке о броју тестираних и заражених коронавирусом, додајући да би ситуација са ковидом 10 била много лакша да се више људи вакцинисало, за шта им је, подсећа, држава обезбедила вакцине. 

  • Расту бројке. Ми смо једини који стварно тестирамо и стварне бројеве објављујемо. Ми и Црна Гора. Када видите да у Црној Гори има 260 заражених, то значи уствари 2.600, а они процентуално мање тестирају него ми. Озбиљан је проблем у Црној Гори, а ни код нас није наивно, констатовао је Вучић.  

Некадашњи руководилац Ковид болнице у Клиничком центру у Нишу доктор Борис Ђинђић каже за РТС да једна од десет особа које су преболеле ковид 19 месецима или чак годину дана после прележане болести има неки од симптома постковид синдрома.

Facebook
Twitter
WhatsApp
Email

Тагови:

Најновије

error: Sadržaj je zaštićen. Copyright @ 025info.rs